المقادير
جمبرى متوسط الحجم ومقشر
عصير طماطم معجون طماطم مركزة
زيت ودقيق لقلى الجمبرى
ثوم مهروس ناعم
ملح وفلفل اسود وبهارات
كسبرة خضراء للتزيين
الطريقة
بعد تقشير الجمبرىنتبله بدقيق
ونقلية فى زيت لمدة دقيقة واحدة ونخرجة من النار جانبا
نشوح ثوم فى زيت
ونضع عصير الطماطم والمعجون ونتركهم يتسبكوا
ثم نزيد ماء بعد ان تغلى غلوة واحدة نسقط الجمبرى اللى سبق وتحمر
- نزين بالكسبرة الخضراء
يقدم هذا الطبق بجانب اطباق الاسماك
ويمكن طبعا كطبق رئيسى مع ارز الصيادية او حتى الارز الابيض بيكون جميل جدا
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق